Çikolata Krizleri Neden Olur? Çikolata Krizlerinde Ne Yapılmalı?
top of page

Çikolata Krizleri Neden Olur? Çikolata Krizlerinde Ne Yapılmalı?

Güncelleme tarihi: 16 Ara 2022

Çikolata, çoğu insanın severek tükettiği atıştırmalıklar arasında. Çay ya da kahve gibi farklı içeceklerle birlikte tüketilmesinin yanı sıra tek başına da yenilen çikolata, aynı zamanda vücudun gereksinim duyduğu şekerin temin edilebilmesi için de iyi bir kaynak. Ancak bazı kişilerde çikolata sevgisi ya da tüketme ihtiyacı, bir kriz haline dönüşebiliyor. Çikolata krizi olarak adlandırılan bu durumun bazı nedenleri var. Ancak bu kriz, korkulması gereken bir şey değil. Çünkü basit tedbirler ile kolaylıkla üstesinden gelinebiliyor.



Çikolata Krizi Neden Olur?

Çikolata krizi farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkar. Genel olarak tatlı krizi olarak da adlandırılan bu durumun temelinde çoğu zaman kan şekerinin düşmesi yer alır. Kan şekerinin düşmesi durumunda vücudun enerji ihtiyacı artar ve bu da çikolata başta olmak üzere çeşitli tatlılara karşı büyük bir istek duyulmasına neden olur. Diyet yapan bireylerde de çikolataya karşı duyarlılık gelişebilir. Diyetten dolayı vücudun enerjisinin düşmesi ya da yeterince şeker alınmaması bu durumu tetikler. Kronik şeker hastası olan bireylerde de zaman zaman çikolata krizlerine rastlanabilir. Psikolojik problemler yaşayan ve değişen ruh durumlarına sahip kişiler, çikolata krizlerinin sık görüldüğü bir diğer grubu oluşturur.



Çikolata Krizi Sırasında Ne Yapılır?

Çikolata krizine neden olan durumların bilinmesi, bu sorunun üstesinden gelinebilmesi için bazı çözümler geliştirilmesini de mümkün kılar. Çikolata krizi yaşayan kişilerin uyması gereken bazı öneriler şu şekilde sıralanabilir:

· Su İçmek: Yoğun bir çikolata tüketme isteği geldiği zaman, ilk olarak 2 su bardağı su tüketilmesi tavsiye edilir. Bundan sonra 15 dakika beklenmesi durumunda, tatlı krizinde azalma yaşanması beklenir.

· Tarçın Kullanmak: Su içmeden önce içerisine bir çubuk tarçın atmak ya da çay ile birlikte bir çubuk tarçın kullanmak hem tatlı ihtiyacının karşılanmasına hem de krizin bastırılmasına yardımcı olur.

· Kuru Meyve Tüketmek: Çikolata krizlerinin bastırılmasında kuru meyveler de ayrıcalıklı bir yere sahip. Kriz anında kuru meyve atıştırarak da bu durum üstesinden gelebilmek mümkün.

Çikolata krizlerinizde tatlı bir kaçamak için de Schocolate’ın birbirinden leziz çikolatalarını tercih edebilirsiniz.

Online çikolata mağazamızdan alışveriş yapmak için tıklayınız.


35 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page