Sevgililer Gününde Sevgiliye Özel Çikolata Almak İçin 10 Neden
top of page

Sevgililer Gününde Sevgiliye Özel Çikolata Almak İçin 10 Neden

Güncelleme tarihi: 16 Ara 2022

Sevgililer günü, yılda bir defa kutlanan özel günlerden biri. Neredeyse tüm ülkelerde kutlanan bugünde, sevgililer birbirlerine olan sevgilerini sembolik olarak hatırlamakta ve birbirlerine çeşitli hediyeler alıp sürprizler yaparak unutulmaz anılar biriktirmeye çalışırlar. Son derece eğlenceli bir gün olmasına rağmen, sevgililer günü hediyesi seçmek son derece zorlu bir süreç. Sevgilinin hoşuna gidecek doğru hediyeyi seçebilmek için bu süreçte büyük özen gösterilmesi lazım. Bu noktada pek çok alternatif olduğundan söz etmek mümkün. Sevgiliye özel çikolata da bu alternatiflerden biri. Sevgilinin ağzında unutulmaz bir tat bırakabilmek ve onun yüzünde tebessüme neden olabilmek adına en başarılı hediyelerden biri olan özel çikolataların seçilmesi için pek çok neden mevcut.



Lezzetini Unutamayacağı Bir Hediye Olması

Sevgiliye özel çikolata almak için, bu hediyenin lezzeti önemli bir neden. Her ne kadar çikolatalara kalıcı olmayan hediyeler gözüyle bakılsa da esasında tadı damakta kalıcıdır. Bu yönüyle de çikolataların etkili bir hediye olduğu söylenebilir. Elbette bu noktada doğru çikolata seçimi de göz ardı edilmemesi gereken bir husus. Günümüzde sevgililer günü için ya da daha farklı amaçlarla hediyelik olarak üretilen pek çok çikolata türü mevcut. Ancak bunların hepsinin aynı derecede kaliteli olduğundan söz etmek olanaksız. Çikolatanın damakta kalıcı bir lezzet bırakabilmesi için, kaliteli ve bilinirliği yüksek bir markanın ürünlerini tercih etmek lazım. Ayrıca çikolatanın tazeliği de mutlaka dikkat edilmesi gereken noktalar arasında. Bu hususlara dikkat edildikten sonra, alınacak çikolatanın kalıcılığına dair herhangi bir şüphe duyulması mümkün değil.


Kişiye Özel Seçenekleriyle Özel Hissettirmesi

Sevgililer gününde sevgiliye özel çikolata almanın tercih edilmesinin bir diğer nedeni de bu çikolataların sevgiliye kendisini özel hissettirmesi. Esasında bu durum kişiye özel tüm hediyeler için geçerli. Genel olarak üretilmiş ve herkese hitap eden hediyeler, sıradan ve bayağı gelebilir. Bu da pek çok insanın sevgilisine hissettirmek istemeyeceği bir durumdur. Kişiye özel hediyeler, genellikle o kişinin adına hazırlanır ve bu da genel olma hissinin ortadan kalkmasına yol açar. Sevgilinin, kendisine verilen değeri daha iyi kavramasına yardımcı olur. Sevgiliye özel çikolata hususunda da pek çok alternatif mevcut. Bu alternatifler içerisinden seçim yaparken sevgilinin beğeni yargılarının göz önünde bulundurulması lazım. Harf şeklindeki çikolatalar ile sevgilinin ismi ya da sevgili için önem arz eden şeyler yazılabilir. Bununla birlikte kalp şeklindeki çikolatalar üzerine sevgilinin adının yer aldığı çeşitli ambalajlar tasarlanabilir. Ayrıca hediye paketinin ve çikolata kutusunun da sevgiliye özel tasarlanabilmesi mümkün.

Kişiye özel çikolatalarımıza buradan ulaşabilirsiniz.


Tatlı Anılar İçin Ortam Yaratması

Sevgililer günü yalnızca hediye almak ya da sürpriz yapmakla sınırlı değil elbette. Güzel ortamlar oluşturmak ve gelecekte hatırlanacak tatlı anılar yaratmak da bugünün önemli yanlarından biri. Böyle bir ortamın yaratılması adına da çikolatalar iyi bir rol üstlenebilir. Kültürümüzde yer alan “tatlı yiyelim, tatlı konuşalım” sözünün de bu durumu desteklediğinden söz etmek mümkün. Çikolata yenilen yerde sohbet daha tatlı bir hale gelir, ortam yumuşar ve yakınlaşma artar. Daha fazla anı biriktirmek isteyenler için sevgiliye özel çikolata oldukça iyi bir seçim gibi görünüyor.



Hem İçinin Hem Dışının Özenle Hazırlanmış Olması

Çikolatalar hem sevgililer gününde hem de diğer önemli günlerde insanların sıklıkla birbirlerine hediye olarak götürdüğü ürünler arasında. Ancak hediyelik çikolatalar genel olarak standart bir kutulamaya ve klasik hediye paketlerine sahip. Oysa sevgiliye özel çikolata alırken aynı durumdan söz etmek olanaksız. Zira sevgililer günü için hazırlanan çikolata kutularının hem dışı hem de içi büyük özenle hazırlanır. Bu çikolata kutularının içerisine yerleştirilen çikolataların büyük kısmı kalp biçiminde olur. Aşkın, sevginin ve saflığın sembolü haline gelmiş olan kalp, çikolata olarak hediye edildiği zaman daha anlamlı hale gelir. Ayrıca istenilmesi durumunda çikolataların paketlerinde çeşitli özelleştirmeler de yapılabilir. Çikolata paketlerinin dış kutularının hazırlanmasında ve süslenmesinde de özenli davranılır. Kalpli hediye paketleri, renkli kurdeleler ve daha farklı süsleme unsurları kullanılarak göz alıcı bir ürün ortaya çıkarılabilir.



Farklı Seçenekleri ile Çeşitliliğe Olanak Tanıması

Çikolata insanların uzun zaman önce keşfettiği tatlardan biri. Zaman içerisinde çikolatalara duyulan ilginin artması, daha farklı lezzetlerin ortaya çıkmasını da beraberinde getirdi. Günümüzde çok sayıda marka tarafından çikolata üretimi yapıldığından söz etmek mümkün. Bu da çikolatalarda büyük bir çeşitlilik yaşanmasına neden oluyor. Sevgiliye özel çikolata seçerken, bu durum büyük bir avantaj sağlar. Hediyelik çikolatalar genellikle tek bir çeşit çikolatadan ya da aynı türün farklı tatlarının bir araya gelmesinden oluşur. Bu da hediyeyi alan kişiler için genellikle az sayıda lezzetin denenmesi anlamına gelir. Oysa sevgililer gününde alınan özel çikolatalar için daha farklı bir durum söz konusudur. Özel olarak hazırlanan çikolata kutularına istenildiği kadar farklı türden çikolata konulmasını sağlamak mümkün. Özel olarak karışık hazırlanmış çikolata kutularının yanı sıra seçilecek lezzetlerden ortaya bir kutu oluşturulmasını sağlayan firmaların sayısı da oldukça fazla. Hediyelik çikolata konusunda sağlanan bu çeşitlilik, sevgilinin daha fazla ve daha farklı tatları deneyebilmesine olanak tanır. Bu deneyim de onun daha mutlu olmasını sağlar.

Birbirinden farklı çikolatalarıyla özel günler için hazırladığımız hediyelik çikolatalara buradan bakabilirsiniz.



Her Duruma Uygun Bir Hediye Olması

Daha önce de belirtildiği gibi, çikolatanın hediye olarak götürüldüğü zamanların sayısı oldukça fazla. Yani yalnızca bu durumu sevgililer günü ile kısıtlamak mümkün değil. Özel günlerde ve ziyaretlerde çikolatalar vazgeçilmez hediyeler arasında. Kız isteme törenleri ya da ailelerin tanışma merasimleri bu noktada önemli bir yere sahip. Kız isteme ile çikolata hediye götürmenin özdeş bir hale geldiğinden söz etmek mümkün. Bununla birlikte yeni iş sahibi olan bir insana ziyarete giderken çikolata götürülmesi de son derece yerleşik durumlardan biri. Çikolata hediye götürmenin yaygın olduğu durumlardan biri de hasta ziyaretleri. Sağlık sorunlarından dolayı hastanede yatan ya da evlerinde tedavi gören insanlara çikolata götürülmesi de sık rastlanan bir durum. Bu hem hastanın moral bulması hem de ağzının tatlanması açısından son derece düşünceli bir davranış. Sevgilinin ya da arkadaşların doğum günlerinde çikolata hediye etmek ya da alınan farklı hediyelerin yanına bir de çikolata eklemek de çikolatanın işlevselliğini gösteren durumlar arasında. Elbette bu listeyi daha fazla uzatabilmek de mümkün. Ancak sevgiliye özel çikolata alınan sevgililer günü, bu listenin ilk sırasında. Zira sevgililer gününde alınan hediyenin anlamı daha değerli.


Romantik Bir Yanının Olması

Romantizm, sevgililer arasında olmazsa olmazlardan biri. Her genç çift için romantizm baş döndürücü bir etki taşır. Çikolatalar da bu etkinin desteklenmesini sağlar. Özellikle sevgiliye özel çikolata seçeneği, hediyelik çikolataların romantik etkilerinin daha da artmasına olanak tanır. Tamamen kişiye özel olarak hazırlanan bu çikolatalar, sevgilide güçlü bir etki bırakabilir. Hediye konusunda geleneksel hale gelen aksesuarlar, takılar ya da oyuncaklar için aynı etkiden söz etmek olanaksız. Çikolata, her şeyden önce hissedilebilir bir yana sahip. Diğer bir ifadeyle çikolata, tadı alınabilir bir hediye. Bu da romantizm açısından önemli bir etken.

Romantizmi arttırmak için sevgilinize çikolatanın yanında gül buketi sipariş etmek için tıklayınız.



Mutluluk Vermesi

Çikolata mutluluk verir mi vermez mi tartışmaları uzun yıllar boyunca yapıldı. Bununla alakalı pek çok bilimsel tartışma yaşandı. Kimileri çikolatanın böyle bir etkisinin olmadığını, yalnızca yerken sağladığı hazzın mutluluk olarak algılandığını dile getirdi. Ancak nihayetinde çikolatanın mutluluk verdiğini savunanlar bu tartışmadan haklı çıktı. Yapılan pek çok çalışma, çikolatanın içerisinde yer alan phenethylamine maddesinin, beyindeki bazı sinir noktalarını uyardığı ve buna bağlı olarak bazı hormonların daha fazla salgılanmaya başladığını ortaya koydu. Özellikle mutluluk ile arasında büyük bağ bulunan serotoninin hormonunun salgılanmasında çikolatanın önemli bir etkisinin olduğu saptandı. Çikolata tüketen insanlarda beynin rahatladığı ve stres seviyesinin azaldığı gözlemlendi. Bunlar çikolatanın mutluluğa dair gözlenebilir etkileri. Ancak psikolojik olarak da çikolatanın rahatlatma yaşattığı ve insanlara kendilerini rahat hissettirdiği gibi bulgular da mevcut. Ayrıca çikolatanın fiziki sağlık üzerinde de bazı etkileri söz konusu. 19 bin yetişkin üzerinde yapılan bir çalışmanın sonuçlarına göre günde 75 gram çikolata tüketen bireylerde kalp krizi ile diğer kalp hastalıklarının görülme ihtimali, tüketmeyen bireylere kıyasla yüzde 39 daha az. Bu kişilerde felç görülme sıklığı da daha düşük. Tüm bu sonuçların da gösterdiği gibi sevgiliye özel çikolata ile sevgilinin mutluluk düzeyini arttırabilmek mümkün. Hele ki alınacak çikolatanın o kişiye özel olması ve onun damak tadı da göz önünde bulundurularak seçim yapılması, bu etkinin daha da yoğun yaşanmasını sağlar. Bu da çikolatanın yalnızca bir hediye olmaktan çıkması ve tedavi edici bir boyuta ulaşmasını sağlar. Ancak yine de her şeyde olduğu gibi, çikolatada da fazla tüketimin ortaya çıkaracağı zararlar da mevcut. İçerisinde bol miktarda yağ ve şeker ola çikolata, kalp hastaları ile şeker hastalarında olumsuz etkiler gösterebilir. Ayrıca fazla tüketime bağlı olarak çeşitli reaksiyonlar da görülebilir. Bu yüzden çikolata her ne kadar mutluluk verse bile tüketimde dengelilikten uzaklaşılmaması gerekir.


Düşüncelilik Göstergesi Olması

Oyuncaklar, aksesuarlar, parfüm ya da takılar. Hepsi de klasik hale gelmiş ve çoğu zaman sevgililer gününü boş geçirmemek için alınan hediyeler. Oysa sevgiliye özel çikolata tamamen farklı bir anlama sahip ve bir düşüncelilik göstergesi. Çikolata almanın ötesinde, özel olarak hazırlanmış ve tasarlanmış bir çikolata almak, sevgilide farklı düşüncelerin ortaya çıkmasına yol açar. Sevgili, bu hediye için zaman ve emek harcandığını bilir. Ayrıca çikolatanın taşıdığı anlamlar da başlı başına bu düşünceliliğin birer yansıması.


Herkes İçin Uygun Bir Hediye Olması

Çikolataları vazgeçilmez kılan durumlardan biri de herkes için uygun bir hediye olması. Sevgililer gününde hediye seçimi yaparken, pek çok insan sevgilisinin hoşuna en çok gidecek şeyi arar. Ona uygun ama aynı zamanda ona özel bir hediye bulabilmek büyük zorluklar barındırır. Çikolata ise aranan bu özellikleri bünyesinde barındıran ve neredeyse hiç kimsenin hayır diyemeyeceği türden bir hediye. Hem özelleştirilebilir ve sevgiliye özgü hale getirilebilir olması hem de diğer hediyelerden farklı bir konumda bulunması, çikolataları ayrıcalıklı bir konuma getirir.

Elbette sevgililer gününde sevgiliye özel çikolata almayı cazip kılan nedenleri bunlarla sınırlamak mümkün değil. Bu özel günde sevgiliyi çikolata ile mutlu etmenin ve onu şımartmanın daha pek çok nedeninden söz etmek mümkün. Ancak bu nedenler, sevgiliye çikolata almak için yeterince ikna edici. O halde nedenler aramak yerine, sevgili için özel bir çikolata arayışına girmek daha doğru olur.


14 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page