Hediye Kutusu Hazırlama ve Süsleme Fikirleri
top of page

Hediye Kutusu Hazırlama ve Süsleme Fikirleri

Güncelleme tarihi: 19 Şub 2023

Hediye kutularını dekore etmek için bir kural yoktur. Ne yaparsanız yapın, sevdikleriniz için hediye kutularını özenle süslemek onlara değer verdiğinizin büyük bir göstergesidir. Hediye kutusu hazırladığınız kişinin zevklerine ve ihtiyaçlarına yönelik olarak dilediğiniz malzemeler ile hediye kutusu hazırlama ve süslemeyi bitirebilirsiniz. Hediye kutusunun içine ne koyacağınıza ya da nasıl süsleyeceğinize karar veremediyseniz, ipuçlarımız için okumaya devam edin.



Hediye Kutusunun İçine Ne Koyulur?

Hediye kutuları farklı objeler ile çeşitlendirilebilir. Çikolata ve kahve içeren hediye kutuları klasik ama zamansız olsa da ofis ekipmanları veya puzzle gibi seçenekler oldukça şaşırtıcıdır. Hediye alacağınız kişinin zevklerine uygun olarak hediye kutusunun içine koyacağınız malzemelere karar verebilirsiniz.


  • Çikolata: Çikolata özel günlerde hediye etmek için çok iyi bir seçenektir. Lezzetinin kalitesi olmasına dikkat etmeniz gerekir.

  • Kahve: Kahve tutkunları için hediye kutusuna kahve eklemek oldukça iyi bir fikirdir. Kahve seçenekleri arasından kişinin zevkine göre seçim yapmayı unutmamalısınız.

  • Kahve Fincanı & Kupa: Kahve içmeden güne başlayamam diyen bir sevdiğiniz için hediye kutusuna kahve fincanı ve kupası ekleme fikri çok iyi olacaktır.

  • Kahve Ekipmanları: Kahve ve fincan gibi hediyelerin yanı sıra kahve konseptini destekleyen bir diğer ürün çeşidi ise kahve ekipmanlarıdır. Kahve, kahve kupası ve french press ile güzel bir set hazırlayabilirsiniz.

  • Kitap: Kitap okumayı sevdiğini bildiğiniz birine henüz okumadığı bir kitabı hediye edebilirsiniz.

  • Ofis Ekipmanları: Hesap makinesi, defter ya da kalem gibi işlevsel hediyeleri kutuya dahil edebilirsiniz.

  • Puzzle: Farklı bir alternatif olarak, hediye kutusu hazırlama aşamasında sevdiğiniz kişiye hobi hediye edebilirsiniz.

  • Dekoratif Objeler: Zamansız hediyelerden biri de dekoratif objelerdir. Ev ya da ofis gibi alanlara farklı bir hava katar.

  • Kar Küresi: Özellikle yılbaşı hediyelerinde kutuya kar kürelerini dahil edebilirsiniz.



Hediye Kutusu Süsleme Fikirleri

Hediye kutusu süslemek için birçok farklı yöntem bulunur. Hediye kutusunun içerisine veya ambalajına ekleyeceğiniz farklı unsurlar ile hediye kutusunun havasını tamamen değiştirebilirsiniz. Hediye kutusu süslemek için yapmanız gereken ilk şey bir not eklemek olabilir. Notlar, hediye kutusunun daha kişisel olmasını sağlar. Sevgililer Günü için hazırlayacağınız bir kutuda onu ne kadar çok sevdiğinizi yazabilir, yeni yıl için hazırlayacağınız bir kutuda ise iyi dileklerde bulunabilirsiniz.


Hediye kutusunun dışını kurdele veya ekstra bir hediye paketi ile süsleyebilirsiniz. Kutu tasarımı ve temasında hediye edeceğiniz kişinin zevklerine uygun hareket etmelisiniz. Sevdiği renkler üzerinden ilerlemek mantıklı olacaktır. Bunun yanı sıra hediye kutusu temasına karar verirken günü anlam ve önemini de göz önünde bulundurmalısınız. Doğum günü, iş tebriği, Sevgililer Günü, doğum tebriği, teşekkür etme, geçmiş olsun veya özür dileme gibi temalar arasından birini tercih edebilirsiniz. Tüm bunlara dikkat ederek oluşturduğunuz hediye kutusu hazırlama yöntemi ile sevdiğiniz kişiyi mutlu edebilirsiniz.


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page