Trüff Çikolata Nedir? Özel Günler İçin Trüff Çikolatalar
top of page

Trüff Çikolata Nedir? Özel Günler İçin Trüff Çikolatalar

Güncelleme tarihi: 22 Eki 2023

Tüm tatlı severler bilir ki çikolata deyince akan sular durur. Tatlı krizlerinin en sevilen atıştırmalığı trüf çikolata!

Peki, trüf çikolata nedir?

Çikolatanın çeşitli malzemelerle karıştırılması, krema veya süt gibi ek malzemelerin eklenmesiyle yapılır. Bu karışım daha sonra küçük top şekillerine dönüştürülür ve çikolata kaplaması ile kaplanır. Trüf çikolata bir diğer adıyla truffle çikolata genellikle bitter çikolata kullanılarak yapıldığı için yoğun bir çikolata tadı vardır. Ayrıca, fındık, meyve püresi, likör veya baharatlar gibi farklı malzemeler eklenerek çeşitli lezzetler elde edilebilir.

Özel günlerde trüf çikolata almak, sevdiklerinize güzel bir hediye olarak sunabileceğiniz tatlı bir jesttir. Trüf çikolata, özellikle çikolata sevenler arasında popüler bir atıştırmalık olduğu için, doğum günleri, yıl dönümleri, Sevgililer Günü, Anneler Günü veya babalar günü gibi özel günler için harika bir seçenektir.

Trüf çikolataların pek çok farklı tarzda ve lezzette paket ve içerik seçenekleri mevcuttur. Özel günler için özel paketler ve çeşitli lezzetlerdeki trüf çikolataların yer aldığı kutular hazırlar.

Bununla birlikte, özel bir şey yapmak istiyorsanız, el yapımı trüf çikolatalar hazırlayabilirsiniz. Kişiye özel kutular veya paketler hazırlayarak sevdiklerinizi özel hissettirebilirsiniz. Ayrıca, farklı malzemeler kullanarak kendi trüf çikolatanızı yaparak sevdikleriniz için özel ve benzersiz bir hediye hazırlayabilirsiniz.



Trüf Çikolata Nedir?

Trüf çikolata kategorisinde el yapımı olanların üretiminde, genellikle krema, tereyağı ve bitter çikolata gibi malzemelerin eritilmesiyle başlanır. Bu malzemeler eritildikten sonra, isteğe bağlı olarak fındık, meyve püresi, likör veya baharatlar gibi diğer malzemeler eklenir.

Karışım daha sonra birkaç saat buzdolabında soğumaya bırakılır. Bu işlem, trüf karışımının daha kolay şekillendirilmesine ve daha sert bir yapıya sahip olmasına yardımcı olur.

Karışım soğuduktan sonra, küçük parçalar halinde kesilir veya yuvarlanır. Bu parçalar daha sonra çikolata kaplaması ile kaplanır ve süslemek için kakaopulveri, toz şeker veya çikolata rendesi gibi malzemelerle süslenir.

Trüf çikolatalar genellikle kutular veya paketler içinde sunulur ve hediye olarak da kullanılabilirler. Ayrıca, farklı lezzetlerdeki trüf çikolatalar, bitter çikolata, sütlü çikolata veya beyaz çikolata kaplaması ile de yapılabilir.

Trüf çikolata yapımı sanat gibi bir işlemdir ve farklı malzemeler ve teknikler kullanarak çok çeşitli lezzetler elde etmek mümkündür.

“Trüf çikolata nedir?” dendiğinde verdiğimiz cevapları şöyle kısa bir liste haline getirelim:

  • Trüf, günlük hayatımızda çok karşılaştığımız bir kelimesi değil. Peki nereden geliyor bu isim, neden bu güzel çikolataları trüf deniyor? Trüf ismi, adını gerçek trüf mantarlarından alır, çünkü her ikisi de nadir ve özel kabul edilen lezzetli şeylerdir. Trüf mantarları ile lezzet ya da görüntü olarak benzerlikleri olmasa da trüf çikolata da trüf mantarlar gibi benzersiz bir lezzet şöleni sunduğundan bu isim tercih edilmiştir. Doğru kullanımı trüf çikolata olsa da bir diğer ismi ile bu çikolatalara truffle çikolata da denir.

  • Trüf çikolata, Fransız mutfağında ortaya çıkan bir lezzettir. Doku olarak trüf mantarına benzer bir yapıda olduğu için Fransızlar ona bi ismi vermiştir.

  • Trüf çikolata; çikolata, krema ve tereyağı karışımından üretilmektedir. Bu birbirinden lezzetli ve yoğun tadlar barından 3 malzeme sayesinde lezzetlin ilk adımı tamamlanmış oluyor. Lezzettin ikinci adımı ise kaplamasında. Genellikle kakaopulveri, çikolata rendesi veya fıstık tozu gibi malzemelerle kaplanan lezzet topları bir çikolata şöleni yaratıyor.

  • Ve lezzetin son adımı dolgular! Trüf çikolataların lezzetleri, içerisine eklenen malzemelere göre değişiklik gösterir. Fındık,, meyve püreleri, portakal kabuğu ve çilek gibi farklı malzemeler, trüf çikolataların lezzetlerini çeşnilendirir.

  • Trüf çikolata, diğer çikolataların aksine, düşük sıcaklıkta erime eğilimindedir. Bu yüzden oda sıcaklığında muhafaza edilmelidir. Çok sıcağa ya da soğuğa maruz bırakılmamalıdır.



Trüff Çikolata Topları

20. yüzyıl başında İsviçreli şefler tarafından keşfedilen trüf çikolata yani truffle çikolata kısa sürede tüm dünyanın ve tatlı severlerin favorisi haline geldi. Bu lezzet şöleni topların bu kadar sevilmesinin ve tercih edilmesinin sebeplerinden en büyüğü elbette içerisindeki dolguları, kaplamaları ve hammaddeleri sayesinde müthiş bir lezzet deneyimi sunması; aynı zamanda çay ve kahve saatlerinin, özel davetlerin, atıştırmalık ikram edilen toplantıların vazgeçilmez bir parçası olmasıdır. “Trüf çikolata nedir?” “Truffle çikolata topları neden bu kadar çok tercih edilir?” gelin birlikte inceleyelim.

  1. Kendilerini küçük lezzetleri büyük trüf çikolata topları birkaç ısırımlık olduğu için özel davetlerde kullanılabilir şıklıktadır. Herkesin de severek ve zorlamadan tüketmesi de bu yüzdendir.

  2. Truffle çikolata topları, ağızda eriyen ve pürüzsüz yapısıyla yalnızca çikolata severleri değil deneyimleyen herkesi kendine hayran hale getirmektedir.

  3. Birbirinden farklı kaplama ve dolgularla her damak tadına uygun bir lezzet deneyimi sunan trüf çikolata topları, herkese hitap eden çeşitleriyle geniş kitlelere hitap etmektedir.

  4. Ve elbette muhteşem bir hediye seçeneği olması truffle çikolata ve trüf çikolata toplarını her özel günün vazgeçilmez bir parçası haline getiriyor.



Özel Günlerde Trüff Çikolatalar

Özel günler için trüf çikolata paketleri yani truf paketi sevdiklerinize en tatlı hediyeyi sunmanın en lezzetli yoludur. Çünkü ağızda eriyen, pürüzsüz bir dokuya sahip trüf çikolatalardan oluşan truf paketi, herkesin beğenisini kazanacak lezzetli bir hediye paketidir. Çeşitli tatlardan oluşan truf paketi, herkesin damak zevkine uygun seçenekler sunar. Fındıklı, meyveli veya çikolata kaplı kahve çekirdekleri gibi farklı seçenekler arasından tercih yaparak oluşturacağınız truf paketi tüm özel günlerin ve sevdiğiniz herkesin favori hediyesi olacak. Yaklaşan Anneler Günü için de truf paketi harika bir hediye olacaktır. Annenizin, eşinizin ya da bu hediyeyi vermek istediğiniz kişinin en sevdiği dolgu ve kaplamadan oluşan bir paket ya da karışık bir truf paketi oluşturarak onun gönlünü fethedebilirsiniz. Tuf paketi, özel günlerde sevdiklerinize tatlı bir sürpriz yapmak için idealdir.




51 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page