Trüf Çikolata Nedir? Nasıl Olur? En Taze Trüf Çikolatalar
top of page

Trüf Çikolata Nedir? Nasıl Olur? En Taze Trüf Çikolatalar

Güncelleme tarihi: 3 Nis

Her yaştan insanın severek tükettiği atıştırmalıklar arasında yer alan çikolatalar, farklı damak zevklerine ve estetik yargılara hitap edebilmek adına her geçen gün daha da çeşitleniyor. Sürekli aynı çikolataları tüketen ve bundan sıkılarak bir farklılık arayanlar için pek çok alternatif mevcut. Trüf çikolata da bu alternatiflerden biri. Özellikle son yıllarda kahve ikramlarının yanında, hediyelik çikolata paketlerinde, bayram ve diğer özel gün ziyaretlerinde tercih edilen trüf çikolatalar ile farklı bir çikolata deneyimi yaşayabilmek mümkün. Ancak trüf çikolata hazzını tam olarak yaşayabilmek için, alınacak çikolatanın taze ve kaliteli olmasına da dikkat edilmesi önem taşır.


Trüf Çikolata Nedir?

Trüf çikolata adını trüf mantarından alır. Latince yumru anlamına gelen bu kelime, meşe ağaçlarının dibinde yetişen ve son derece nadir olan bir mantar türünü tanımlamak için kullanılır. Trüf çikolataların bu isimle anılmasının nedeni de bu mantara benzer şekilde, yumru biçimli olmasıdır. Bu bağlantı haricinde, trüf mantarları ile trüf çikolataların herhangi bir ortak yanı bulunmaz. Klasik trüf çikolataların içerisinde acı ve tatlı çikolata karışımı olarak da tanımlanan ganaj bulunur. Diğer çikolata türlerine kıyasla daha basit bir formüle sahip olduğu için, evde de rahatlıkla denenebilir. Aromalı trüf çikolatalar elde edebilmek için de farklı yöntemler denenir. Üretim mantığı aynı olmakla birlikte, elde edilmek istenilen kalite düzeyine göre meyve katkıları, kahve aroması ya da daha çeşitli aromalardan yararlanılır.


Trüf Çikolatanın Özelliği Nedir?

Trüf çikolatayı diğer çikolata türlerinden ayıran bazı temel özellikler bulunur. Bu çikolatayı eşsiz kılan en önemli şey, üretiminde kullanılan ganajdır. Sıcak ve yoğun krema iyice kaynatıldıktan sonra ganajın içine eklenir ve homojen hale gelinceye kadar karıştırılır. Oranlama, elde edilmek istenilen kıvama göre değişiklik gösterir. Son olarak da çikolatalar şekillendirilir. Bu şekillendirmenin tam bir yuvarlak olmaması da trüf çikolata türünün özellikleri arasında yer alır.


En Taze Schocolate Trüf Çikolatalar

Son yıllarda giderek daha fazla insan tarafından sevilerek tüketilen trüf çikolataların de pek çok türü var. Özellikle aromalı trüf çikolatalar ile farklı bir lezzet deneyimi yaşayabilmek mümkün. Ancak trüf çikolata hazzını tam olarak anlayabilmek için, alınacak çikolatanın iyi seçilmesi de büyük önem taşır. Yeterince taze ve kaliteli olmayan çikolatalarda, trüff yoğunluğu yerine daha ağır tatlar alınabilir. Bunun için çikolata alışverişi yapılacak yerin iyi seçilmesi gerekir. Kurulduğu günden beri geniş ürün yelpazesinde yer alan kaliteli çikolata çeşitlerini müşterileri ile buluşturan Schocolate, trüf çikolata almak isteyenler için de en iyi alternatiflerden biri. Yoğun lezzetli, taze ve kaliteli trüf çikolataları almak için Schocolate’ı tercih edebilir; sevdiklerinizle birlikte geçireceğiniz güzel anları bu çikolatalar ile unutulmaz hale getirebilirsiniz.




Trüf Çikolata Besin Değeri ve Kalorisi

Bir tatlı olarak oldukça sevilen trüf çikolata, yüksek kalorili atıştırmalık sınıfında yer alır. Bunun yanı sıra trüf çikolata kalorisi, içeriği üreticiye ve tarife bağlı olarak değişebilir. Sağlıklı trüf çikolatalar, yüksek kakao oranı ile antioksidanlar gibi sağlıklı bileşenler içerir. Bu bileşenler; kan basıncını düşürmeye, kalp sağlığını korumaya ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Sağlıklı trüf çikolata üretmeyi benimseyen markalar, genellikle düşük şeker içeriği ile ön plana çıkar. Bu tür çikolataların şeker miktarı ise doğal tatlandırıcılar kullanılarak belirlenmektedir. 

Trüf Çikolata Besin Değeri

Tüm dünyada sevilen ve tüketilen trüf çikolatalar, en popüler tatlı çeşitlerinden biridir. Bu çikolatalar doğru şekilde tüketildiğinde faydalı etkilere sahiptir. Genel olarak doğal şekilde üretilen çikolatalar, yararlı karbonhidratlar sağlar. Trüf çikolata, yapımında kullanılan gıda maddelerine bağlı olarak çok faydalı bir besin kaynağı olarak tercih edilebilir. Bunun yanı sıra trüf çikolatalar, yüksek yağ ve şeker içeriği nedeniyle kalorisi yüksek bir atıştırmalıklar arasındadır.

Besin değerlerini daha kesin bir şekilde öğrenmek için satın aldığınız ürünün etiketini kontrol etmeniz gerekir. Seçkin ve güvenilir markalardan satın aldığınız kaliteli trüf çikolatalar, doğru oranda tüketildiği sürece sağlıklı bir atıştırmalık seçeneği olarak kabul edilir. 

Trüf Çikolata Kalorisi

Trüf çikolatanın kalorisi, çikolatanın gramına ve içerisindeki besinlere göre değişmektedir. Trüf çikolatanın besin değerleri genel olarak değişmektedir. Bir adet (yaklaşık 10 gram) trüf çikolatanın ortalama besin değerleri şöyle olabilir:

Kalori (kcal)

50-60 kcal

Karbonhidrat

5-6 gram

Yağ 

3-4 gram

Lif (g)

0,5 gramdan az

Şeker

4-5 gram

Protein (g)

0,5- 1 gram


Bu değerler, trüf çikolatanın içerisinde bulunan malzemelere (kakao yağı, krema, şeker gibi) ve boyutuna bağlı olarak farklılık gösterebilir. Genel olarak trüf çikolatanın yüksek yağ ve şeker içeriği nedeniyle kalorisi yüksek bir atıştırmalık olduğunu söylemek mümkündür. Besin değerlerini daha kesin bir şekilde öğrenmek için satın aldığınız ürünün etiketini kontrol etmelisiniz. Sağlıklı ve lezzetli trüf çikolata seçenekleri için Schocolate web sitesi üzerinden trüf çikolata seçeneklerimizi inceleyebilirsiniz.


284 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page