Kurumsal Hediye Denince Akla Gelen: Kurumsal Çikolata
top of page

Kurumsal Hediye Denince Akla Gelen: Kurumsal Çikolata

Güncelleme tarihi: 16 Ara 2022


Şirketlerin çalışanlarına, paydaşlarına, iş ortaklarına ya da promosyon olarak müşterilerine verdikleri hediyeler, kurumsal hediye olarak tanımlanır. Bu doğrultuda tercih edilen hediyelik ürün çeşidi oldukça fazla. Kurumsal çikolata da bu çeşitliliğin bir parçası. Genellikle kalem, ajanda, kupa, takvim gibi klasik hale gelmiş hediyelerin yerine, farklılıktan yana olan şirketlerin tercih ettikleri kurumsal çikolatalar, yüzlerde tebessüm yaratacak türden bir hediye. Üzerinde firma adının ve logosunun yer aldığı kurumsal hediyelik çikolatalar, son dönemlerde oldukça popüler.


En İyi Kurumsal Hediye

Kurumsal hediye denildiği zaman çoğu zaman basit promosyon ürünleri akla gelir. Kurumsal hediye kutularında bile çoğu zaman alışılmış olan kırtasiye malzemelerine yer verilir. Ancak bunların hepsi kısa sürede unutulan ve sıradanlaştığı için çok da beklenen etkiyi yaratamayan hediyeler. Kurumsal çikolata ise daha güçlü bir etki potansiyeline sahip. Çikolatanın mutluluk verici yanı, insanların çikolata sevgisi ve alışılmışın dışında bir hediye olması, kurumsal çikolataların en iyi kurumsal hediye olmasını sağlıyor.


Kurumsal Çikolata Nasıl Seçilir?

Kurumsal çikolata oldukça başarılı bir hediye. Ancak bu başarının düzeyi, seçilecek çikolata ile doğrudan alakalı. Bu yüzden de kurumsal hediyelik çikolata seçerken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar mevcut. Kurumsal çikolata seçiminin püf noktaları şu şekilde sıralanabilir:

· Tazelik: Kurumsal olarak hediye edilecek çikolataların taze olması büyük önem taşır. Taze olmayan çikolatalar memnuniyet yaratmadığı gibi, firma adına olumsuz imaja neden olur. Çikolataların tazeliğinin anlaşılması için yalnızca son tüketim tarihine bakmak da yeterli olmaz. Zira zaman zaman tarihi geçmemiş olsa bile kötü saklama koşulları nedeniyle çikolatalar tazeliklerini yitirebilirler. Bu yüzden de çikolataların güvenilir markalardan alınmasına özen gösterilmelidir.

· Yoğun Lezzet: Çikolatanın tazeliği kadar üzerinde durulması gereken bir diğer nokta olan lezzet yoğunluğu da kurumsal hediyelik çikolata seçiminde önemli bir yere sahip. Süt ve kakao bakımından yoğun, lezzeti ile yerken haz yaratan çikolatalara yönelmek hediyenin etkisini artırır.

· Şık Paketleme: Hediyelik çikolataların kendisi kadar, dış paketinin de kusursuz olması lazım. Hediyeyi doğrudan çikolata kutusu ile vermek doğru değil. Bunun için de çeşitli süsleme malzemeleri ile çikolata kutusunun süslenmesi tavsiye edilir. Ayrıca paketin üzerine kişinin ismine özel küçük bir not kartı yapıştırılarak daha özel bir hediye haline getirilebilir.

· Hızlı Gönderim: Hediyelik kurumsal çikolataların hızlı ve saklama koşullarına uygun bir şekilde gönderilmesi de dikkat edilmesi gereken hususlar arasında yer alır.


Özel Tasarım Kurumsal Çikolatalar

Hediyelik kurumsal çikolata ürünleri, özel olarak tasarlanır. Normal hediyelik çikolatalardan farklı olarak, kurumsal çikolataların üzerinde firma adı ya da logosu yer alır. Ayrıca talep edilmesi durumunda, daha farklı ve özelleştirilmiş çikolata kutuları da tercih edilebilir. Hem bir hediye hem de bir reklam aracı olan kurumsal hediyelik çikolatalar ile bu hediyeleri alan kişiler ile marka arasında güçlü bir bağ yaratılabilir.


Schocolate Kurumsal Çikolatala

Çalışanları, müşterileri ya da diğer paydaşları için kurumsal hediyelik çikolata arayanlar için pek çok alternatif mevcut. Günümüzde hediyelik çikolata imal eden pek çok marka mevcut. Ancak bunların hepsinin aynı kalite ve lezzette ürün imal ettiklerinden söz etmek olanaksız. Bu yüzden de kurumsal çikolata alırken, marka seçiminin özenle yapılması gerekir. Uzun yıllardan beri elde ettiği deneyimleriyle, birbirinden lezzetli hediyelik çikolata çeşitlerine sahip olan Schocolate bu noktada tercih edilebilecek markaların başında yer alıyor. Schocolate kurumsal çikolata çeşitleri ile kurumunuzun imajını güçlendirebilir ve akıllarda tatlı bir anı olarak kalmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca Schocolate ürünlerini dilediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz.


44 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page