Damaklardan Silinmeyecek Lezzet: Yılbaşı Hediyesi Çikolata
top of page

Damaklardan Silinmeyecek Lezzet: Yılbaşı Hediyesi Çikolata

Güncelleme tarihi: 16 Ara 2022


Çikolatalar gündelik hayatta herkesin severek tükettiği atıştırmalıklar arasında. Damakta bıraktıkları tat ve tüketirken verdikleri haz, insanlar ile çikolatalar arasında bir bağ oluşumuna neden olmuştur. Gündelik tüketimin yanı sıra özel günlerde de hediyelik çikolata götürme geleneği oldukça yaygındır. Hediye edilecek günün özelliklerine bağlı olarak götürülen çikolatanın türü ve paketi de değişiklik gösterir. Hediye olarak çikolata götürmenin yaygın olduğu önemli günler arasında yılbaşı da önemli bir yere sahip. Yılbaşı hediyesi çikolata almak, karşıdaki kişilerin mutluluk yaşamalarına ve üzerlerinde unutulmaz bir iz bırakılmasına neden olur. Ancak doğru çikolata türünü seçmek de bu noktada büyük öneme sahip.

Schocolate olarak sizler için hazırladığımız yılbaşında sevdiklerinize verebileceğiniz çikolata kutularına buradan ulaşabilirsiniz.



Neden Yılbaşı Hediyesi Olarak Çikolata Tercih Edilmeli?

Yılbaşı için hediye almak isteyenlerin seçebilecekleri pek çok alternatif mevcut. Yılbaşı çikolatası da bu alternatiflerden biri. Ancak özel olarak çikolatanın seçilmesini gerektiren bazı nedenler de yok değil. Her şeyden önce çikolata, insanların zihinlerinde tat ve eğlence ile birlikte yer edinmiş bir lezzet. Bu yüzden de çikolata hediye edilen kişilerde doğrudan mutluluk belirtilerine rastlanır. Ayrıca kültürümüzde yer alan “tatlı yiyelim, tatlı konuşalım” sözü de çikolataların hediye olarak verilmesinin bir diğer nedeni. Diğer bir ifade ile eğlenceli ya da eğlenilmek istenilen günlerde insanlar çikolata ile birbirlerini mutlu edebilirler. Yılbaşı hediyesi çikolata alarak insanlar üzerinde iyi bir izlenim bırakmak ve onlara unutamayacakları bir tat yaşatabilmek iyi bir seçenek.



Yılbaşında Hediye Olarak Hangi Çikolatalar Tercih Edilmelidir?

Yılbaşında hediye olarak çikolata almak isteyenlerin pek çok seçeneği var. Ancak alınacak her çikolatanın aynı derecede lezzetli ve kaliteli olduğundan söz etmek olanaksız. Bu yüzden de çikolata seçiminin özenle yapılması büyük öneme sahip. Yılbaşı hediyesi çikolata alırken, bilinirliği yüksek markalar tarafından imal edilen ürünleri tercih etmek, sevdiklerinizi mutlu etmek adına mutlaka göz önünde bulundurmanız gereken hususlar arasında. Yılbaşının eğlenceli ruhunu yansıtabilecek kalitede ve lezzette çikolataların seçilmesi, hediyenin amacına ulaşabilmesi açısından son derece önemli.



Yılbaşı Hediyesi Çikolatalarda Nelere Dikkat Edilmeli?

Yılbaşı hediyesi çikolata alırken dikkat edilmesi gereken bir dizi husus mevcuttur. Aşağıda yer alan hususlara dikkat ederek, sevdiklerinizin daha memnun kalacakları ve severek tüketecekleri çikolataları alabilirsiniz:

· Tazelik: Çikolata alırken, üretim tarihinin yeni olmasına ve bayat olmamasına her şeyden çok dikkat edilmelidir. Taze olmayan çikolatalar ağızda kötü bir tat bırakmalarının yanı sıra sağlık üzerinde de olumsuz etkiler yaratabilir.

· Bol Çeşit: Yılbaşı için hazırlanan çikolataların tek bir çeşitten oluşmaması da göz ardı edilmemesi gereken hususlardan. Özellikle rengarenk ve farklı lezzetleri barındıran çok sayıda çikolata türünün bir arada sunulması tavsiye edilir.

· Gösterişli Paket: Yılbaşına özel olarak hazırlanan çikolataların paketlerinin de aynı özenle hazırlanması gerekir. Sade ya da sıradan ambalajlar kullanmak, hediyelerin etkisinin azalmasına yol açar.


Scohocolate Alice Hediyelik Çikolata Kutu

Yılbaşı için çikolata hediye etmek isteyenlerin başvurabilecekleri bir diğer seçenek de hazır hediye paketleri. Farklı markaların müşterilerine hazırlamış oldukları yılbaşı hediye kutuları ile zahmet çekmeden damakta ve yürekte iz bırakacak hediyeler verebilmek mümkün. Schocolate de bu doğrultuda ön plana çıkan markalardan biri. Müşterileri için özel olarak hazırladığı Alice hediyelik çikolata kutular ile yılbaşına damgasını vurmayı amaçlayan Scohocolate, aynı zamanda kolay kargo seçenekleri ve İzmir içi VIP transfer olanağıyla da rakiplerinden ayrılıyor. Siz de yılbaşında sevdiklerinize unutamayacakları bir tat sunmak için Schocolate web sitesini ziyaret edebilir, Alice hediyelik kutu çikolatalar ile daha iyi bir yılbaşı hediyesi sunabilirsiniz.



Yılbaşını Gurme Çikolatalarla Taçlandırın


Farklı çeşitlerden sayısız lezzete kadar, çikolatalar bir hediye olarak asla hayal kırıklığına uğratmaz. Gurme çikolatalar; zenginlikleri, nefis aromaları, estetik görünümleri ve ipeksi dokuları ile bilinirler. Gurme çikolatalar, zengin aroma, pürüzsüz doku ve eşit, kadifemsi bir tat sunmak için en iyi çekirdekler ve yöntemler kullanılarak yapılan en yüksek kalitede zengin çikolatalardır. Gurme çikolatalar daha yüksek kakao yüzdesine ve parlak bir görünüme sahiptir. Bu nedenle normal çikolatalardan daha pahalıdır. Yılbaşı hediyesi çikolata tercih edilecekse, gurme çikolata çok iyi bir seçim olacaktır.


Gurme çikolatacılar da en kaliteli çekirdekleri, hazırlama yöntemlerini ve tasarım paketleme gibi yöntemleri kullanırlar. Normal çikolata ile gurme çikolata arasındaki en büyük fark tadıdır. Gurme çikolata ağızda kadife gibi erir, oysa normal çikolatanın tadı daha yapay olabilir. Bu nedenle yılbaşı çikolatası olarak gurme olanlar tercih edilebilir. Gurme çikolatalar temelde 4 ana başlığa ayrılabilir;


  • El yapımı çikolatalar

  • Belçika çikolataları

  • Özel çikolatalar

  • Gurme Bitter Çikolata


Bu 4 farklı çikolata çeşidi de yılbaşı hediyesi olarak verilebilecek gurma çikolatalardır. Hediyenin değerini artırmak isterseniz, aldığınız çikolatayı dilediğiniz ambalaj ve not ile süsleyerek yılbaşına hazır hale getirebilirsiniz. Fakat yılbaşı çikolatası yalnızca bir ambalajda olmak zorunda değildir. Çikolata kutularından sepetlere, buketlerden çikolata heykellere kadar eşsiz yılbaşı hediyesi çikolatalar bulunur. Ayrıca partilerde dekor olarak da kullanılabilirler. Yılbaşı hediyesi olarak üretilen çikolataların ambalajları da bir o kadar eğlencelidir.



Büyükten Küçüğe Herkesin Tercihi Çikolatalar


Yılbaşı hediyesi çikolata tercihi hem büyükler hem de küçükler için çok idealdir. Çikolata hem lüks hem de nispeten uygun fiyatlı bir hediye seçeneğidir. Bu nedenle yılbaşı hediyesi olarak çikolata tercih etmek aynı zamanda mantıklı bir tercihtir. Çikolata aslında damağa hitap eden bir hediye olsa da yılbaşına özel eğlenceli paketlemeleri ile büyüklerin de favorisi olabilir. Ambalajlar dekor olarak kullanılabilir ya da sonrasında farklı şekillerde değerlendirilebilir. Ayrıca beslenmesine dikkat eden bir sevdiğinize çikolata hediye edecekseniz, bitter gibi sağlıklı alternatifleri de yılbaşı çikolatası olarak tercih edebilirsiniz.



29 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page