Çikolatalı Sos Nasıl Yapılır?
top of page

Çikolatalı Sos Nasıl Yapılır?

Güncelleme tarihi: 17 Şub 2023

Her yaş grubundan insanın büyük bir iştahla yediği çikolatalı sos oldukça güzel ve farklı bir tattır. Tek başına yeterince güzel olan bu lezzet aynı zamanda tatlıları süslüyor. Birçok kişinin vazgeçilmezi olan çikolata sosu, pratik biçimde yapılıyor ve herkesi kendisine hayran bırakıyor. Çikolatadan elde edilen bu sos, tam anlamıyla bir başyapıt. Kısa süreler içerisinde hiç zorlanmadan yapılan çikolata sosunu herkes kolayca yapabilir ve istediği gibi kullanabilir. Pastaların, kurabiyelerin ve hatta meyvelerin üzerine dökülen çikolata sosları onlara ayrı biz lezzet katar. Bu yüzden herkes istediği gibi kullanabilir ve bu lezzetin tadını çıkarabilir.




Çikolata Sosu Tarifi Malzemeleri

Çikolata sosunu yaparken çok fazla malzemeye ihtiyaç duyulmaz. Yalnızca birkaç malzeme kullanılarak muhteşem bir çikolata sosu elde etmek mümkündür. Üstelik kıvamını tutturmak da oldukça kolaydır ve bu yüzden yapımında hiçbir zorluk yaşanmaz.

Çikolata sosu yapmak için gerekli malzemeler şunlardır;

1) 2 buçuk su bardağı kadar süt ( tam yağlı)

2) 3 buçuk yemek kaşığı kadar şeker (toz)

3) 100 gram kadar çikolata

4) 1 yemek kaşığı kadar un

5) 3 tatlı kaşığı kadar kakao

6) Yarım tatlı kaşığı kadar tereyağı

Bu malzemeleri kullanarak, lezzetli bir çikolata sosu elde edilebilir. Sos içerisinde yer alan malzemelerin miktarlarında isteyen kişiler değişiklik yapabilir. Sosun daha yoğun ve katı olmasını isteyen kişiler, süt miktarını azaltabilir. Tam tersi olarak daha sıvı olmasını isteyen kişiler süt miktarını biraz arttırabilir. Bunun yanında şeker, kakao ve un gibi diğer malzemelerde de hafif değişiklikler yapılabilir ancak yine de oranların birbirine yakın olmasına dikkat edilir.




Çikolata Sosu Tarifi Yapılışı

Çikolata sosunu yapmak için ilk olarak alınan kakao ufak bir tencereye dökmek gerekir. Kakaonun dökülmesinin ardından üzerine ayarlanmış olan süt dökülür ve bu iki karışım ocağa alınır. Ardından üzerine şeker ve un da eklenerek güzel bir şekilde çırpılır. Daha sonra alınan çikolata parçacıkları da eklenerek ateşe alınır. Ayarlanan kısık bir ateşte yavaş yavaş ve karıştırarak pişirme işlemi gerçekleştirilir. Pişmesinin ardından istenilen kaba dökülür ve soğuması için bırakılır.


Çikolata Sosunda Püf Nokta

Çikolata sosu yapan kişiler için verilecek en iyi ipucu, sosun üzerinin kabuklanmasını önlemek için sürekli olarak karıştırmak gerektiğidir. Bunu bir kaşık ya da çırpıcı ile yapmak doğru olacaktır. Aynı zamanda pişen sos ilk önce oda sıcaklığında soğutulur sonra dolaba konulur.


Çikolata Sosu Sunumu

Yapılan çikolata sosunu sunmak için farklı birkaç yol vardır. Bu yollardan en çok kullanılanı derin kaseler içerisine dökülen sosun üzerine Hindistan cevizi dökmektir. Bu hem sunum için hem de sosun daha lezzetli olması için önemlidir.

41 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page