Sütlü Çikolata Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?
top of page

Sütlü Çikolata Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

Güncelleme tarihi: 16 Ara 2022




Gündelik yaşamda en çok tüketilen atıştırmalıklar arasında yer alan çikolatanın pek çok farklı türü mevcut. Çikolatanın içeriği, bu çeşitliliğin en temel nedenlerinden biri. Farklı damak tatlarına hitap edebilmek adına, değişik formüllerle imal edilen çikolata çeşitleri arasında sütlü çikolata da ayrıcalıklı bir yere sahip. Bitter çikolata ve beyaz çikolata ile birlikte en çok tercih edilen çikolata türlerinden biri olan sütlü çikolata, aynı zamanda pek çok yarara sahip.


Sütlü Çikolata Nasıl Yapılır?


Marketlerde satılan sütlü çikolataların içindekiler kısmında karmaşık gelen maddeler olsa da esasında sütlü çikolata yapmak son derece kolay. Bunun için birkaç temel malzemenin hazır bulundurulması yeterli. Kakao tozu, kakao yağı, süt ya da süt tozu ile tereyağı bu malzemelerin en önemlileri. Ayrıca çikolatanın tatlı olabilmesi için şeker de gerekli. Çikolatanın daha sağlıklı bir şekilde tüketilebilmesi için rafine şeker yerine bal ya da hurma özü gibi doğal tatlandırıcıların kullanılması tavsiye edilir. Üstelik doğal tatlandırıcı kullanılarak yapılan sütlü çikolatalar, glüten intoleransı olan bireyler tarafından da gönül rahatlığı ile tüketilebilir. Sütlü çikolata yapılırken, ilk olarak kakao yağı benmari usulü eritilir. Daha sonra üzerine kakao tozu ilave edilir ve bir süre karıştırılır. Ortaya çıkan bu karışıma süt ya da süt kreması ile doğal tatlandırıcı eklenir. İsteğe bağlı olarak meyve parçacıkları ile kuruyemiş çeşitleri kullanılarak daha estetik bir görünüm sağlanabilir. Hazırlanan karışım çikolata kalıplarına ya da yağlı kâğıda dökülerek en az 2 saat dolapta bekletilir.




Sütlü Çikolatanın Faydaları Nelerdir?



Kakao çekirdeğinin içerisinde bulunan faydalı bileşenler, çikolatanın da sağlıklı bir atıştırmalık olması anlamına gelir. Sütlü çikolata tüketiminin faydaları şu şekilde sıralanabilir:

· Kakao çekirdeğinin içerisinde bulunan yüksek miktardaki antioksidan, vücudun yenilenmesine ve arındırılmasına katkı sağlar.

· İnatçı öksürüklerin dindirilmesine ve boğaz ağrısının rahatlatılmasına yardımcı olur.

· Beynin, mutluluk hormonu olarak da bilinen serotonin salgılamasına destek olur ve rahatlama yaratır.

· Kan akışını hızlandırır ve düzene oturmasını destekler.

· Felç riskini azaltır.

· İdrar söktürücü etkiye sahiptir.


Hindistan Cevizli Sütlü Çikolata’yı denediniz mi? Denemediyseniz hemen buraya tıklayarak sipariş verebilirsiniz!

Çikolatanın faydaları hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız konuyla ilgili diğer içeriğimize göz atabilirsiniz: İşte Çikolatanın Faydaları



175 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page